"Egy csillag táncra perdült, s az alatt születtem én"

Ki vagyok én…

Anya vagyok, nő vagyok, elégedett vagyok, boldog vagyok.

Elsősorban Nő vagyok. Nő vagyok egy olyan világban, ahol ismét előtérbe került, hogy bizony nekünk igencsak a konyhában a helyünk, és inkább szüljünk minthogy karriert csináljunk. Durva, nem?
Miközben persze legyünk függetlenek és ne kelljen a teremtés koronáját hívni egy villanykörte kicseréléséhez.
Szerintem, ha hagynák és ha akarnánk, mi mai nők el tudnánk irányítani a Földet, de nem akarjuk…
Nő vagyok, ember vagyok, mindenkinek az, amit kihoz belőlem.
Van, akinek szép vagyok, van, akinek egyszerű. Van, akinek angyal, van, akinek maga az ördög. Van, akinek még mindig kislány vagyok, de van, akinek a NŐ vagyok. Van, akinek barát vagyok, van, akinek púp a háta közepén.

Anya vagyok… Van 3 saját és ki tudja mennyi fogadott gyermekem, akik így-úgy hozzám csapódtak. Igyekszem egyengetni az útjukat, és minél szélesebbre tárni a karom, ha szükséges, miközben polipként próbálok egyensúlyozni a napi teendők között. Itt, most mesélhetnék arról, hogy milyen az anyaság, hogy jaj hányszor hűlt ki a kávém a sok teendő miatt, (megsúgom egyszer sem), vagy hogy mi mindenről kellett lemondanom (semmiről), de persze kárpótol mindenért az élet, bla-bla-bla. De nem teszem. Viszont szeretném átadni a kiscsodáimnak, amit az életről tanultam, vagy együtt megtanulni, amit nekem nem tanítottak meg, vagy csak ott lenni mellettük, amikor szükség van rám. Én is férjhez szeretném adni a lányaim, nősülni látni a fiam, ígérve jó anyós leszek, és én jó anyós leszek…


Mobirise Website Builder
Mobirise Website Builder

Azt hiszem már valamikor kislányként megfogalmazódott bennem, hogy egyszer az írással szeretnék foglalkozni, amikor 5 évesen Édesanyám üres Hélia D-s tégelyével játszottam és próbáltam elhitetni a mackóimmal, hogy az egy csodakenőcs.
Az évek során megtanultam, hogy hogyan hozhatom ki adottságaimból a legtöbbet.
A társaságokban sokszor én voltam a frappáns, a csípőből tüzelő, akinek mindenről volt valami véleménye.
Az első írásom egy szakítás utáni első találkozást dolgozott fel, próbaként beküldtem a kedvenc női magazinomhoz. Emlékszem milyen boldog és büszke voltam, mikor a főszerkesztő átküldte a linket a megjelenésről.
Utána írtam én mindenről: flörtöltem a buszon, megírtam, rossz kedvem volt, megírtam, ha valamiről véleményem volt, megírtam. És véleményem mindenről van általában. Sorra jelentek meg az írásaim a magazin hasábjain, ez azt mutatta talán jó, amit csinálok.
Írásaim az életről szólnak, mindegyikbe belecsempészve egy kicsit belőlem, ahogy én látnám, ahogy én élném meg, az én szemüvegemen keresztül.

Ahogy Te, kedves olvasóm, Én sem kértem sokat az élettől, nem kértem hogy 100 évig éljek, sosem kértem kastélyt, hintót, nem kértem a szőke herceget fehér lovon…
De nekem is van bakancslistám, mert beöltöttem a negyvenet, és rá kellett jönnöm, hogy még annyi minden várhat rám… Jöjjön az a bizonyos „B” oldal… Valójában most nyílik ki számomra a világ.
Szeretek mindent, ami divat, ami zene, ami maga az élet, amiből tanulhatok, fejlődhetek.
Egy jó ügyért mindig kiállok. Futottam már a családon belüli erőszak ellen, felemás zoknit hordok minden évben a Down-szindrómások világnapján, és minden év decemberében lelkesen gyűjtöm a csokikat egy debreceni alapítványnak, mosolyt csalva ezzel a beteg gyerekek arcára.

Persze Én is el szeretnék sétálni valakivel a naplementében, olyan igazi romantikusan, vagy én is csak állnék a helytetőn, amiről lent még azt gondoltam lehetetlen megmászni. Egyszer majd én is csak ülnék a verandán, hogy amikor átértékelem az életem, azt mondhassam: éltem és hagytam hátra valamit…
Talán, benned, aki ezt olvasod, a nagy kérdés még mindig ott lehet: Ki ez a nő?
Tudod mit? Fejtsük meg együtt, vagy ahogy szoktam mondani: maradj velem, és remekül fogunk szórakozni.


Iratkoz fel hírlevelünkre

© Copyright 2025 Ányecs Világa. Minden jog Fentartva